Nytt inom elgrillar

Det bästa med en elgrill är att den kan användas var som helst så länge det finns ett eluttag i närheten och sladden är tillräckligt lång. Bor man dessutom i en lägenhet är en elgrill det enda alternativ man har om man vill grilla ute. Är man osäker kan man höra med sin förening vad som gäller. En elgrill är ofta relativt portabel, beroende på modell, och kan fungera lika bra i husvagnen som på båten. Somliga fungerar även inomhus eftersom de osar ytterst lite. En bra elgrill ska komma upp i hög temperatur. För att få en bra grillsmak bör grillen ha ett lock som dels stänger vinden ute för att bibehålla värmen samt få den grillarom man är ute efter. K-rauta har många elgrillar för den som har bestämt sig för att det är det bästa alternativet. Än så länge är elgrillar mest populära hos de som vill kunna grilla på balkongen eller i små trädgårdar där andra typer av grillar är förbjudna.

Det finns några riktigt bra elgrillar som liknar klotgrillen både när det kommer till yta och grillresultat. Problemet tidigare har varit avsaknad av lock vilket har gjort det knepigare att få rätt temperatur. Hos K-rauta finns elgrillar med lock. Eftersom grillgallret sitter ett stycke ovanför värmekällan, tar värmen med sig oset av fett och safter som droppat ned på elementet. Detta bidrar till en smak av grillat som kommer väldigt nära en kolgrills. Många tror felaktigt att det är kolen som ger grillsmaken när det i själva verket är de förångade safterna och fettet som tränger in och ger det grillade smak. En del grillar har ett vattenbad under värmekällan för att reducera det lilla os som blir. Eftersom det är oset som ger den grillade smaken är det bättre att bara använda fatet att samla upp fettet i och strunta i vattnet.

Innan inköpet av en elgrill hos till exempel K-rauta är det klokt att fundera över hur den ska användas. Hur stor grillyta behövs? Är den tänkt att stå på ett bord? Önskas kanske ett stativ? En nyhet är att just stativ finns att köpa till en del modeller där det tidigare saknades. Något annat att tänka på är att en elgrill ogillar regn och väta och bör kunna förvaras torrt. Den kanske kan stå under ett tak eller under något slags regnskydd när den inte används.

En annan aktör som erbjuder elgrill är Bluegaz. Hos Bluegaz kan du hitta även gasolgrill och värmare eller tillbehör. Det som skiljer när man kollar på olika varumärken är så klart främst kvaliten.  Bluegaz är en seriös aktör och du kan se vad som finns om du besöker deras hemsida här och kollar vad som finns. Det finns även bra recensioner på nätet att tillgå ifall man vill höra vad andra tycker.

En stor fördel med elgrillar är att de är så lätta att göra rena. Med galler som går att ta av och diska i maskin går det som en dans. Även droppskålar kan köras i diskmaskinen. Oftast räcker det dock med att helt enkelt torka av dem. Förutom alla ovan nämnda fördelar med en elgrill är den också oftast det enda som får användas när det råder eldningsförbud och ett säkert alternativ när man vill grilla på sin balkong. En riktig elgrill ska inte blandas ihop med en rackettgrill. Vill man ha grillsmak bör man välja en riktig elgrill. Rackettgrillen snarare steker maten än grillar den och då fungerar en stekpanna minst lika bra.