Fem populära event 2018

Det största eventet alla kategorier 2018 var förstås Fifa World Cup i Ryssland. Det ägde dock rum många kul och intressanta event även här i Sverige under året. En del var stora och försökte locka en internationell publik, andra var mindre och mer lokala. Om du eller ditt företag vill anordna ett eget event kan magnetevents.se ge er proffsig hjälp. Här är några av eventen från 2018.

  • Bok och Biblioteksmässan i Göteborg. Det här är en succémässa om böcker och litteratur. Den hålls i september varje år, alltid i Göteborg. Mässan besöks av ett stort antal förlags- och biblioteksmänniskor. Mässan arrangerar många författarsamtal och olika diskussioner inför publik. Mässan bjuder på ett rikt smörgåsbord för den bokälskande allmänheten och alla är där.
  • Uppsala Internationella Kortfilmsfestival. Den här festivalen har ett högt internationellt anseende som en av de bästa kortfilmsfestivalerna i världen. Den har snart 40 år på nacken. Vinner man Uppsala Grand Prix i den internationella tävlingen eller klassen bästa svenska kortfilm kan man nomineras för en Oscar. Under festivalen visas mer än 300 kortfilmer från hela världen som tävlar i olika kategorier. Filmerna visas på de fyra biograferna i Uppsalas klassiska biokvarter.
  • Statement festival. Detta var en musikfestival i Göteborg som ville fokusera på vissa mäns dåliga beteende mot kvinnor på andra festivaler. De ville utesluta cis-män från att komma in men de möttes av en del kritik och blev senare fällda av Diskrimineringsombudsmannen. Festivalen var dock välbesökt och hade förhoppningsvis tryggare tjejer och kvinnor i publiken. Festivalen var ett ställningstagande mot sexuella övergrepp och trakasserier.
  • Allt för sjön. Denna återkommande och mycket populära mässa kallas även för båtmässan. Den är en mötesplats för alla som är intresserade av allt som rör sig på vattnet. Här finns massor med båtar i alla möjliga storlekar, tillbehör och friluftsgrejer. Det är Sveriges populäraste mässa och i mars är det dags igen. Den hålls på den anrika Älvsjömässan.
  • Stockholm Jazz Festival (http://stockholmjazz.se/) . Detta är en mycket bra festival med besökare och artister från hela världen. 2018 års festival var den största hittills och hade 203 programpunkter på 57 scener. Festivalen slog även publikrekord 2018. Denna festival hålls på hösten varje år

 

 

2018 var ett år rikt på bra events. Detta år ser lika lovande ut. Det kommer att arrangeras många mässor, utställningar, festivaler och konserter. Som nyfiken och upplevelsetörstande publik finns det bara ett problem; vad ska man välja? Nu i vintermörkret kan du passa på att kolla upp vilka events som är på gång inom dina intresseområden. Var och när de ska gå av stapeln, så du kan planera in ledigheter, resor och boende. Tänk på att det finns många fler bra events att besöka om du lyfter blicken lite utanför våra gränser.